söndag 19 augusti 2007

Ridning och politik


Igår var vi till Karins ridskola på Föglö grannön. Vi hade Glory vår ponny med. Flickorna hann med två lektioner, en på för middagen och en på eftermiddagen. Jag red bara på eftermiddagen, under förmiddagen fotograferade vi Sossarnas valbilder. Anders Stenmark, Lennart Sundblom, jag och hunden Priffe fick sitta på en klippa för att gestalta skärgården. Blir spännande att se bilden. Det är himla svårt att känna sig bekväm när man ska fotograferas och man gör lätt miner eller blundar.
Har skrivit första utkastet till skärgårdstexten till valmaterialet, för mig blir samarbete och nytänkande två centrala och viktiga begrepp för skärgårdens framtid. Där vi lyfter på teman som: stödet till barn och ungdomar och att se dem som resurser, kommunikation där förkortade tidsavstånden och ett nytt transportsystem är en grundförutsättning, It, bredband och lokaltv åt alla, vikten av att stärka arbetet för ökad inflyttning och skapandet av nya arbetstillfällen och för vår trygghet, hälsovårdar beredskap dygnet runt och en sjöpolis med ett närpolisansvar.
Både transporten av häst till Föglö och ridningen gick bra om än det alltid är en anspänning att resa med häst. Glory har dock från att varit väldigt nervös och svår lastade blivit riktigt bra. Igår var hon svettig men lugn.

Inga kommentarer: