torsdag 29 oktober 2009

Konsekvenser


Igår fick jag veta att de aviserade nedskärningarna mer turlista på Embarsundsfärjan kommer omöjliggöra att barn och ungdomar från Kumlinge kan fara till Föglö och rida på Karins ridskola. Förslaget försvåra dessutom för dem från Sottunga och Kökar.
Vi har från Kumlinge kommun begärt konsekvensbeskrivningar för nedskärningar som aviseras, men än så långe aldrig sett några sådana.
Detta blir ett dråpslag. Idag stödjer flera av skärgårdskommunerna ekonomiskt de ridintresserade, framförallt tjejer (som oftast är mest missnöjda med fritidsutbudet i kommunen), men om de stödet inte går att utnyttja är det ju bortkastat.

Jag hoppas verkligen att Landskapsregeringen hittar en lösning så att ridningen kan fortsätta.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Kan du förklara varför en tidtabell på Embarsundsfärjan gör det omöjligt? Trafiken läggs ju inte ner. Kanske det här skapar nya initiativ ute i skärgården, t.ex. Kumlinge, till möjligheter att rida? Tänk kreativt!

Mia Hanström sa...

Vi har hästar i Kumlinge och det blir allt fler, men man behöver ridlektioner, för att träna sits och utvecklas.
Idag kan man fara kl. 14 från Kumlinge med Ejdern, kör sen i rallyfart och då gäller det att man inte behöver vänta i Embarsund har då 50 minuter på sig att rida, så ridskolan har då hästarna redan klara. Sen kör man i rallyfart tillbaks för att hinna med Ejdern tillbaks i Kumlinge 16.50. Att vänta in en turlista eller att missa färjan gör att man blir kvar på Föglö till nästa dag! Det är den enda möjligheten på vardagarna när skolan är slut.

Simon Holmström sa...

Alla dessa turlistor! Man blir ju inte klok på dem. På land är bussarna alltid sena! Då menar jag alltid. Till havs går det mycket smidigare! Turerna går enligt turlistorna, med undantag från de sommarturer då färjorna är fullproppade och kraftigt försenade. Det bästa med att bo i skärgården är väl känslan till en viss isolering och därmed mindre färjturer? Sedan kan man ju undra sig om turlistorna egentligen är bra eller inte, men det är ju en annan sak som måste avgöras genom att granska alla faktorer det påverkar. Således ridskolan borde räknas in!