torsdag 22 maj 2008

Bara Bröst

I Uppsala ska de ha en diskussionkväll på temat ”Bara bröst! varför det är olika dresscode för (biologiska) män och kvinnor på t.ex. badhus”.
I september besökte Ragnhild Karlsson och hennes vän badhuset Fyrishov i Uppsala; "Efter bara en kvarts badande blev vi invisslade till kanten. Badvakternas budskap var rakt och klart: så länge vi inte tog på oss något på överkroppen återstod bara att gå hem. Runt omkring oss såg vi oräkneliga killar i samma klädsel som helt obesvärat fick bada vidare. Finns det något annat ord för detta än könsdiskriminering?" säger det.
I Sverige finns nu Nätverket ”Bara bröst” vars mål är att väcka debatt om de oskrivna sociala och kulturella regler som sexualiserar och diskriminerar kvinnokroppen. De skriver blanda annat: "Vid första anblicken tycker många att det här är en liten fråga som inte spelar så stor roll. Men vi ber er tänka till: Vilka strukturer bär dagens lagstiftning upp? Genom att använda ett så luddiga begrepp som anständighet och rådande normer gör man det möjligt att cementera destruktiva normer och tankemönster. Vill vi verkligen ha ett samhälle där kvinnor och t.o.m. barn ska behöva anpassa sig för att män förväntas se de som sexobjekt?"
Läs mer och fundera det är spännade, det handlar inte om att barnsligt provocera utan att faktiskt på ett konstruktivt sätt få igång ett samtal och förhoppningsvis en förändring kring sexualiseringen av kvinnor och barn och synen på män som sexmaskiner utan kontroll!
Vill du ha lite svar på de vanligaste frågorna Läs!

Inga kommentarer: