onsdag 6 mars 2013

Årets Feminist 2013

Idag var det presskonferens inför 8 mars och Feministakademins utnämning av Årets Feminist. Jag är stolt och glad som vanligt över att vi har en så spännande och intressant pristagare.
Mariehamnsstad har på sin hemsida uppmärksammat det.


Här kommer den fina motiveringen:
Utnämningen ges till Jenny Westerstrand Jur. dr. i folkrätt/juridik vid Uppsala universitet
Motivering Jenny W
Kvinnors kroppar kan vara många saker. De kan vara starka och mäktiga, objektifierade, subjektivt upplevda, lustfyllda och/eller plågsamma.
Kvinnors kroppar är deras egna.

Utmärkelsen som Årets feminist 2013 går till Jenny Westerstrand för att hon omutligt, envetet och med den goda forskarens precision mejslar fram argumenten för kvinnors rättssubjektivitet i diskurser om prostitution, trafficking, sexuell exploatering och våld mot kvinnor.
Hon backar inte för något, inte för fan själv, inte för någon debatt eller ens för att granska sina egna tidigare slutsatser.

Jenny Westerstrand har i sin forskargärning plockat isär alla argument, vänt ut och in på dem som ett barn med en ficklampa, och sedan plockat ihop allt och fått dem att lysa igen.

Feministakademin på Åland konstaterar att världen tack vare Jenny Westerstrand har bättre argument för alla människors lika värde.

Vår lokaltidningar uppmärksammar Nya Åland  och Ålandstidningen.
Radio intervjuv.

Inga kommentarer: