fredag 7 november 2008

Det är orättvist!

Här i skärgården kämpar vi med minskat befolkningsunderlag, jobbar med att med små medel och kreativitet på olika sätt främja inflyttning.
Men så kommer det mail från Trafikavdelningen om stora nedskärningar i trafiken igen… Trots att vi kommit överens om att jobba i treårsperioder där inga stora förändringar ska göras!!!!
För några veckor sedan var representanter från trafikarbetsgruppen vi har i kommunen på möte kring turlistorna. De lägger en hel arbetsdag för att kommunicera om trafiken, inga tal om drastiska förändringar där. Sen dröjer det några veckor så kommer det ett mail till kommunen med drastiska förändringar, mailet skall ha ett utlåtande och svar inom 7 dagar.
De är tufft för en liten kommunalförvaltning som dessutom borde kommunicera med fem andra kommuner att hantera detta på så kort tid, dessutom går det massor av resurser på det.
I kommunen lägger både tjänstmän och politiker massor av tid på att utveckla turlistor och bemöta trafikavdelningen, tid som borde användas till annat utvecklande arbete. De här slipper de andra kommunerna på Åland som har sin fina vägar, som varken kostar att åka på och som nog kan anses bland de finare vägarna i världen i alla fall i förhållande till folkmängden.

Frågan är vilken strategi vi ska ha, att ha en finansminster från skärgården verkar inte göra skillnad i alla fall.

Inga kommentarer: