lördag 22 januari 2011

Röd Ungdom

Vi unga måste visa att vi inte accepterar vad som helst. Vi måste stå upp emot orättvisor och okunnig politik och visa vad vi tycker. Det är dags för vårt samhälle och våra politiker att inse vad som behöver göras. Det är dags att människan hamnar i första rummet igen och inte pengarna. Det är dags att välja vänster!
så skriver den ny grupperna ! Röd ungdom som har startats på Åland. Med gläjde läser jag deras uttalande på Facebook och hoppas att de får ett bra gäng med sig och orkar kämpa på för sina frågor. För min del är det nästan som en nostalgi tripp att se denna start och tänka på mitt eget engagemang under tonårstiden.
Ett stort lycka till!

2 kommentarer:

Simon Holmström sa...

"Det är dags att människan hamnar i första rummet igen och inte pengarna." Detta förstår jag inte riktigt vad de menar med rent konkret. Är det vänster att tänka så i dagens samhälle? Kan inte också andra partier ha det som någon sorts grund?

Mia Hanström sa...

Det finns mycket som ideologier kan ha gemensamt med varandra. Det är en traditionell vänster idé att människan sätts före kapitalet. Att människor inte ska utnyttjas för att andra ska tjäna pengar. Sen kan man ju konstatera att ojämlikheten existerar, vi föds ju t ex i familjer som ger oss olika ekonomiska och sociala förutsättningar och har olika talanger eller funktionsnedsättningar etc som gör skillnad. Där kan vi med politiska medel omfördela resurser, så att vi kan leva så jämlika liv som möjligt.