söndag 1 september 2013

Vi behöver mer inflyttning


Andreas Cervenka skriver en intressant krönika i Svenska Dagbladet "Därför borde vi ta emot fler invandrare". Den gör mig än mer övertygad om att Finland och Åland aktivt måste satsa på invandring och ta emot flyktingar. Vi behöver ett kreativt mångfaldssamhälle med flera som kan arbeta om vi ska få ekonomin i balans. Vi behöver en aktiv företagsamhet som tar vara på människors idéer och uppfiningsrikedom. 
De gör att vi samtidigt och fortsättningsvis måste satsa på god barnomsorg, bra skolor och ett bra välfärdssystem så att vårt samhälle är attraktivt att flytta till. Skolan har en nyckelposition den ska inte utbilda till ett  samhälle som flytt utan måste ligga i framkant och uppmuntra till nytänkande och ge utrymme för olikhet. 
Vi måste också aktivt motarbeta alla tendenser till invandrar fientlighet och rasism i hela samhället. Vi behöver mångfald och fler människor om vi ska klara av att bibehålla välfärden och på ett bra sätt ta hand om vår gamla. Det kräver att vi alla är öppna och mottagande av de som flyttar hit.

Inga kommentarer: