tisdag 18 mars 2008

Finns det någon verklig vilja?

Unga får dubbla budskap från vuxenvärlden och politiker uttalat och outtalat säger vuxna med jämna och ojämna mellanrum "ni borde engagera er - men bara på våra villkor och i de vi tycker att ni ska göra".
Det är en intressant fråga handlar det bara om politisk korrekthet att man borde låta unga få komma tilltals och påverka eller är bilden av att unga ska vara tysta och snälla fortfarande så stark att man helt enkelt skiter i FNs barnkonvention.

Vi hade nyligen här på Åland två projekt, ett som SKUNK drev "husbilen", ungdomarna hade fått en idé hittade pengar till ett försöks projekt, genomförde det, hittade pengar till en utredning av kostnader, etc. Levererade en fin rapport. Men sen blev det stop, med motiveringen att projektet inte var kostnadseffektivt. Man häpnar! Ålands ungdomsförbund drev också ett projekt där de ville stasa på ungdomar på landsbygden. Det fick inte heller något stöd för sitt projekt.
Är det så att politiker bara är nöjda när de själva kommit på saker och egentligen inte vill att unga ska engagera sig? Eller är de bara ok att ha idéer så länge de inte kostar? eller… Ja, man undrar.

Inga kommentarer: