tisdag 14 februari 2012

STOPPA PRIVATISERINGARNA


I rapporter och ariklar kommer nu berättelser och fakta om hur man sålt ut, slagit sönder och försämrat genom privatiseringarna i Sverige. Dagens Arena,    ETC,  DN,  SVT.

Att sälja ut verksamhet och lägga ut verksamhet på entreprenad är inte en lösning för samhällets basverksamhet och grundläggande struktur.
När man nu ser hur det gått i Sverige så står det allt tydligare att det inte är en lösning varken för skola, vård, trafik, bostäder eller omsorg och rent logiskt så är det ju märkligt att det skulle kunna bli billigare och bättre om plötsligt en tredje part ska göra en vinst!

Idén att den fria konkurrensen utvecklar, förbättrar och effektiviserar verksamhet rämnar. Snabba ekonomiska vinster kan det ge men priset i längden blir högt för skattebetalarna.

Vi måste synliggöra och motverka privatiseringen av offentlig sektor. Det blir inte bättre, att höja kvalitén och effektivisera är en ledningsfråga och en personalpolitisk fråga inte en privatiserings fråga.

På Åland där konkurrensen dessutom är så liten, så är risken utöver allt annat att samhället hamnar i en gisslan situation och får betala mer bara av den anledningen.

Inga kommentarer: