lördag 26 februari 2011

Olof Palme

På måndag är det 25 år sedan Olof Palme mördades. På Åland skapade man Olof Palmes minnesfond för att hedra hans minne. Fonden delar ut stipendier till föreningar och enskilda för projekt och insatser inom biståndsarbete, fredsfostran och fredsforskning samt humanitära insatser.
I år blir det ingen utdelning, men insatser för att få fler att sätta in pengar på fonden när de vill uppvakta någon eller göra en kondoleans ska ABF-Åland som sköter om fonden göra.

Tittade på delar av webbsändning av Olof Palmes centrets seminarium igår i ABF-huset i Stockholm "Om Olof Palmes gärning", man blir så stärkt av Palmes ideologiska botten och hans självklara solidariska internationella perspektiv.
I ett tal förklarar Palme varför han är ”demokratisk socialist” på ett tydligt och klart sätt, det känns lika viktigt idag som då. Lyssna på honom.


Seminariet kommer att kunna ses i efterhand på ABFplay.

De har kommit flera böcker om Olof Palme, Göran Greider har skrivit boken Ingen kommer undan Olof Palme som verkar väldigt intressant. Ska försöka hinna läsa den.

Latin Kings gjorde en fin version av ett av Palmes tal. Lyssna, titta och njut.

Inga kommentarer: