lördag 19 februari 2011

Man borde i samråd göra aktiva prioriteringar med konsekvensanalyser!



Hur tänker dom när dom gör sina prioriteringar i Mariehamn?
Läser med förundran i Ålandstidningen om att föreningarna i Bergskyddet ska tvingas betala marknadshyror för sina lokaler. Hyran höjs med 900 procent. "Det är jättetråkigt, men tyvärr är pengarna slut", säger ordförande i Fritidsnämnden.
I bergsskyddet huserar Mariehamns Strategispelsklubb med Igge Holmberg som eldsjäl för Hammaren och Penseln. I Bergskyddet finns också kamsportklubben Ogawa och Bågskyttarna, viktiga verksamheter.
Att föreningar ska behöva betala marknadsmässiga hyror till staden blir märkligt, tror inte att idrottsföreningarna står inför samma situation
Jag tror att Mariehamnstad skulle behöva ta ett helhetsgrepp och fundera över vad som är kärnverksamhet, vad som är kvalitetsverksamhet och sedan göra aktiva prioriteringar för hur pengar för ungas fritidsverksamhet ska fördelas.
Man borde gå igenom alla verksamheter, diskuterar med styrelser och engagerad och tillsammans fundera på hur staden på bästa sätt kan erbjuda barn och ungdomar en mångsidig verksamhet med kvalitet.
Nu verkar det som att det är osthyvelsprincipen som gäller, den är nästan aldrig bra.

Inga kommentarer: