torsdag 26 augusti 2010

Valrörelsen i Sverige mm


Idag har jag kört runt i norra stor Stockholm och valrörelsen syns i form av affischer den ena fulare än den andra. Undrar varför de verkar vara så svårt att få till tilltalande valaffischer? Tyckte faktiskt att Sossarna på Åland hade en riktigt snygg affisch kampanj förra valet (om än de inte gick så bra i själva valet).

Men valrörelsen innehåller också utspel av olika slag, idag i Aftonbladet berättar en avhoppad Moderat om hur han upplevt att Moderaternas politik bara är en kuliss där man säger en sak och agerar på annat sätt.
Tyvärr så blir politiken sådan att den bara passar för framgångsrika friska, och om andra hamnar i kläm så osynliggör man det och skyller på att man jagar fuskare, skriver Lars Sjöblom handikappad fd polis som varit aktiv Moderat i Norrtälje. Det är intressant när någon som varit aktiv skriver det man själv upplevt och tänkt. Sen är ju problemet att alla partier ibland säger och vill en sak, men omständigheterna gör att man handlar annorlunda. I moderaternas fall så är min bild att de utgår ifrån att alla har lika förutsättningar och om de inte råkar ha de det så får de skylla sig själva.

Inga kommentarer: