onsdag 10 februari 2010

Diskriminerande



Det har gått vilt till på Yrla och Sissels skola, stor nyhet på både Svt, Dn och SvD. Bäst artikel var det i Svd. Jag håller dock inte med rektorn som känt sig tvingad att släppa in National Demokraterna. Jag tycker inte att en skola ska släppa in öppet homofoba, invandrarfientliga eller andra öppet diskriminerande grupper. "Hur kul" är det för t ex en homosexuell att i sin arbetsmiljö behöva möta sådana som driver en politik om menar att man inte har rätt att få vara den människa man är.
I tjejernas skola hade National Demokraterna nog inget att hämta och deras besök ledde till många bra samtal och diskussioner, men att släppa in dem att ha bokbord tycker jag är och var en kränkning. Tänk dig själv att du som åläning arbetar på en arbetsplats i Helsingfors, där står i foajen en morgon en grupp som menar att åläningar förstör landet, åläningar är en tärande del och därför borde utraderas!Man kan ruska av sig och tycka att folk är dumskallar men som minoritet är man alltid mycket mer utsatt.

4 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Ja, och inte blir man gladare när man i nyheterna hör att Finlands ärkebiskop Paarma med "övriga lakejer" inom kyrkan förbjuder äktenskap för homosexuella med hänvisning till att det alltid har varit en kvinna och en man som står för äkta par. Några andra parförhållanden är inte äkta enligt hans utsago. Man baxnar.

Martin the Holistic Healer sa...

jag ska foerklara varfoer din aasikt aer riktigt farlig.

Eftersom ND tydligen valt att befinna sig inom lagens ram tycker jag att de ska ha samma raett som vilka andra partier som helst.

Det aer viktigt foer demokratin aeven om jag inte drar samma extrema slutsatser som dem.

Jag har varken en snuttigullslutsats eller en Nasistslutsats. Man kan vara mer balanserad.

Om de INTE faar uttrycka sig paa samma villkor som oss andra kan de bli en sluten terrororganisation och det skulle vara riktigt korkat.

Diskutera sakfraagorna!
MVH
MrPerfect72
Medlem av www.aktivdemokrati.se

Mia Hanström sa...

Jag håller med om att man ska bemöta argument och jag menar inte att man ska förbjuda dem att vara på allmän plats eller att de inte ska få finnas. Men jag tycker att man på sin arbetsplats/skola ska slippa utsättas för kränkningar. Vilket jag menar att en sådan här grupp gör med sitt budskap att vissa grupper inte har något berättigande.

Martin the Holistic Healer sa...

Obalanserade socialister menar att obalanserade kapitalister inte har naagot beraettigande och vise versa. Skall de foerbjudas att uttrycka denna obalanserade aasikt?