fredag 15 april 2011

Porrfritt – en ny kvalitetsmärkning av hotell och kursgårdar!


I veckan var jag i Oslo på ett uppdrag, ett av de första budskap jag fick när jag kom in i det mycket stiliga hotellrummet var att tvn gjorde reklam för möjligheten att titta på erotiskfilm. Jag har tidigare tyckt att det är obehagligt att gå i korridorer och åka hiss i dessa stora hotell där man vet att de tittas på porrfilm. Påpekade för arrangören att jag tycker man ska undvika hotell som erbjuder porrfilm. I dagens Feministisktperspektiv skriver man till min glädje "Porrfritt - En fråga om jämställdhet, tryggare arbetsmiljö - och en större kundkrets. Så motiverar Sveriges största hotellkedja Best Western hotell, sitt beslut att erbjuda sina gäster en miljö fri från pornografi."
Härligt på sidan www.porrfri.se kan du kolla upp så att du väljer ett porrfritt hotell. Funderar hur det är på Åland, någon borde kolla upp det.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Problemet är väl att det finns en kommersiell orsak att ha porr kanal för hotellet.
Är av princip mot förbud. förbud skapar behov.
Men vad erbjuda i stället. Kvalitets tv?

Mia Hanström sa...

Man behöver ju inte se det som förbud, utan att organisationer och personer får kunskap och kan göra aktiva val, där de kan välja bort de hotell som visar porr och välja det som inte visar. Förbud kan det ju kännas som före en enskild person om t ex en kommun eller organisation i sin policy säger att man sk välja boenden som är porrfria, men om man tolkar det som förbud ska man ju heller inte tvinga folk att lyda under andra policy uttalanden t ex att välja miljövänligt etc. Det är en spännande fråga balansen mellan frihet och förbud.