tisdag 8 mars 2011

Feministakademin på Åland bjuder in!


Idag firar vi Internationella kvinnodagen!
Årets feminist kommer till Åland och alla som vill är välkomna att komma till stadshuset kl. 18 för att se henne få utmärkelsen och höra henne tala.
Motiveringen till priset är: Madeleine Leijonhufvud gör det aldrig lätt för sig. Hon viker inte ner sig i debatter. Hon följer inte koder, varken för det politiskt korrekta, det akademiskt korrekta eller det massmedialt korrekta.
Få svenska kvinnor har som Madeleine Leijonhufvud retat gallfeber på folk, därom vittnar den intensiva debatt som följt så många av hennes artiklar och som initierats av hennes forskning.
När Madeleine Leijonhufvud tar ställ-ning gör hon det så väl underbyggt, så systematiskt och så väl formulerat att även den som inte delar hennes slutsatser tvingas skärpa sina argument och sin penna och kanske till och med manas till eftertanke. Feministakademin på Åland är stolt och glad över att kunna utnämna Madeleine Leijonhufvud till Årets feminist 2011 – för hennes mod och envishet, för hennes skarpa hjärna och vassa penna och för att hennes gärning manar oss alla vidare.

Det finns mycket man skulle kunna skriva om och fokusera på den här dagen, men det finns också mycket att göra, så skrivandet får bli en annan dag. Fira Internationella kvinnodagen, agera för rättvisa hela året.

Inga kommentarer: