onsdag 28 januari 2009


Ett av mina uppdrag är att arbeta med SKUNK "intresseorganisationen för ungdomar i skärgården" det gör jag som verksamhetsledare ca 20 tim per vecka och mer ibland då jag håller i aktiviteter. Just nu jobbar jag med att försöka få till några aktiviteter för våren samtidigt som beslutet om Paf-medel dröjer och dom är ju rätt avgörande för vad som går att förverkliga av den "vanliga" verksamheten. Jag håller också på att försöka finna möjligheter för en uppföljning av Inter reg projektet BUS men det verkar just nu svårt. Det krävs att man är en organisation med stora resurser och det är ju inte SKUNK. Jag håller också på med att försöka få till ett Youth in action exchang med Dagö och Vormsö i Estland. Men oj vad tid det tar.
Det är svårt att vara en ungdomsorganisation som vill mer än de finns förståelse för. Ungdomarna kämpar och kämpar med att försöker förverkliga olika viktiga åtgärder, men nästan allt stupar …
För att nämna några försök de senaste åren:
* De fick LR att göra en utredning om skärgårdsungdomars problem kring att flytta hemifrån. Inte en åtgärd så långt ögat kan se.
* De skapade en väl genomarbetade förprojektering och beprövad metod "husbilen", den sänkte Landskapsregeringen.
* De skapad "skärgårdsskjutsen" en webbasserad liftservice, inte ett pip efter över ett halvår.
* De förslog LR att de skulle stödja elevrådsarbetet och var villiga att utveckla ett pilotprojekt, efter påtryckningar har ändå inget hänt mer än att skolorna fått ett brev.
* De har massor av idéer kring arrangemang och aktiviteter och vill gärna nå ut till också dem som aldrig åker men har för små resurser för att lyckas.
* De vill utveckla de internationell arbetet och har under snart två år försökt att få till ett projekt men det verkar som att de stupar, då det krävs en stor organisation som härbärgerar projektet på Åland och var finns den i skärgården…

Man får hoppas att de inte ger upp…

1 kommentar:

maja sa...

ibland känns det faktiskt frustrerande att sitta här borta och inte ha ha varken tid eller möjlighet att hjälpa till!