söndag 17 februari 2013

Peppar mig själv, till fortsatt arbete med att stödja unga

Alldeles för många flickor mår dåligt, alldeles för många killar tycker t ex att de inte behöver anstränga sig i skolan. Vi vuxna ger medvetet och omedvetet barn och unga budskap. Vi måste fundera och problematisera vårt eget sätt att leva våra liv.
Flickor får via dagens tv-underhållning ett tydligt budskap: Ditt utseende är det ­viktigaste du har, din vikt, din kroppsbyggnad, din hud, ditt hår och dina ­tänder kan aldrig vara bra nog, sex är en transaktion något du byter mot kärlek och uppmärksamhet, det är normalt att ­någon som inte ens tycker om dig har sex med dig. Världen är en ensam plats där alla konkurrerar mot alla. Svaret på alla livets problem är att köpa något.
Vi måste verkligen intensifiera alla motkrafter vi kan för att stödja killar och tjejer i sitt vuxen blivande. Tonårstiden är idag något helt annat än den var bara för 10 år sedan.
Läs Katrine Kielos insiktsfulla artikel i Aftonbladet och vässa dina argument och skapa samtal och möten med unga för att stödja dem i deras vuxenblivande så att tonårstiden inte blir en plåga och en ständig kamp och vuxen livet riskerar att bli en fortsättning på det.

Inga kommentarer: