lördag 20 juni 2015

Åland en säker hamn

Idag på internationella flyktingdagen den 20 juni startar vi kampanjen Åland en säker hamn. Vi är ett antirasiststisktnätverk med arbetsnamnet Ett Åland. Nätverket är under bildande  med ett flertal organisationer som har mänskliga rättigheter som en grund, det är rättighetsorganisationer, kulturföreningar och bildningsförbundet ABF-Åland som jag arbetar för. ABF har tagit på sig att samordna nätverket i starten. Alla föreningar håller nu på att anta en policy och aktiviteterna kommer att vara beroende av vad de olika organisationerna kan och vill bidra med.
Första utåtriktade aktiviteten är på Rädda Barnens initiativ. Kampanjen som vi kallar "Åland en säker hamn", med symbolen för kärlek med teckenspråkstecknet och hashtaggen #worldrefugeeday
Med detta vill vi uppmärksammar flyktingarnas utsatta situation i världen och att vi ser det som självklart att vi på Åland och i Finland ska ta vårt ansvar och ta emot flyktingar. Vi vill öka förståelsen och minska negativa attityder flyktingar är vanliga människor som lever under extraordinära omständigheter, som har tvingats på flykt undan krig och brott mot sina rättigheter.

Alla organisationer, företag och privatpersoner kan själva ta del och sprida kampanjen. Fotografera din eller någon annans hans med teckenspråkstecknet för kärlek, använd FNs hashtagg ‪#‎wordrefugeeday‬ och rubriken "Åland en säker hamn" sen kan du om du vill lägga till en text.

1 kommentar:

Mia Hanström sa...

Om Kampanjen och nätverket på Yle http://svenska.yle.fi/artikel/2015/06/20/antirasistiskt-natverk-grundades-pa-aland